Tilbered kødet rigtigt

Det er ærgerligt at have brugt penge på et godt stykke kød, hvis man bagefter kommer til at ødelægge det under tilberedningen. Derfor har vi lavet et sæt regler, du kan følge, så kødet bliver mørt og ikke tørt.

Det allervigtigste er at stoppe i tide, når du tilbereder magert kød. Magert kød kan nemlig ikke steges mørt, det kan kun steges tørt! Jo længere tid kødet steges, jo højere vil centrumtemperaturen blive, jo mere væske vil fordampe, jo mere tørt vil kødet blive. Magert kød skal behandles nænsomt, steges ved ikke for høj temperatur og ikke for længe.

Helt kød og bøffer/koteletter af helt kød må gerne være rosa indeni. Evt. bakterier vil sidde på kødets overflade, og vil her blive udsat for så høj temperatur, at de bliver dræbt. I øvrigt er det kombinationen af tid og temperatur, der er afgørende for hvor mange bakterier, der dræbes. 

 

Download en powerpoint-præsentation, der samler viden om tilberedning af kød .

Download skema Stegetider i ovn og på pande.

Kød
Læs mere om kød, slagtning, modning mv. i Guide til danske råvarer
Tilberedning af culotte

Se klip - sådan tilbereder du en culottesteg